Wat is blauw licht en wat zijn de voordelen van een blauwlicht-filter bril?

Gepubliceerd op 12 april 2023 om 22:51

In de afgelopen jaren zijn blauwlicht brillen steeds populairder geworden vanwege de voordelen die ze bieden bij langdurig gebruik van digitale schermen. Deze brillen zijn ontworpen om het blauwe licht dat afkomstig is van digitale schermen te filteren, wat kan helpen om de negatieve effecten van overmatige blootstelling aan blauw licht te verminderen. In deze blog zullen we meer te weten komen over blauw licht en de voordelen van het gebruik van blauwlicht brillen.

Wat is blauw licht?

Blauw licht is een deel van het zichtbare lichtspectrum en heeft een kortere golflengte en hogere energie dan andere kleuren in het spectrum. Het wordt geproduceerd door de zon en veel kunstmatige lichtbronnen, zoals computerschermen, smartphones, televisies en LED-lampen.

Hoewel blauw licht belangrijk is voor onze gezondheid en welzijn, kan overmatige blootstelling aan blauw licht negatieve effecten hebben op onze ogen en ons lichaam. Langdurige blootstelling aan blauw licht kan leiden tot vermoeide ogen, wazig zicht, hoofdpijn en zelfs slaapproblemen.

Hoe werken blauwlicht brillen?

Blauwlicht brillen zijn ontworpen om het blauwe licht dat afkomstig is van digitale schermen te filteren. Deze brillen hebben speciale lenzen die het blauwe licht blokkeren en alleen het minder schadelijke licht doorlaten. Het dragen van deze brillen kan helpen om de ogen te beschermen tegen de negatieve effecten van blauw licht en vermoeidheid van de ogen te verminderen.

Wat zijn de voordelen van het dragen van blauwlicht brillen?

  1. Verminderde vermoeidheid van de ogen

Een van de belangrijkste voordelen van het dragen van blauwlicht brillen is dat het vermoeidheid van de ogen kan verminderen. Als u langdurig achter een computer of smartphone zit, kan dit leiden tot vermoeide ogen en zelfs wazig zicht. Het dragen van blauwlicht brillen kan helpen om deze symptomen te verminderen en ervoor te zorgen dat uw ogen minder snel vermoeid raken.

  1. Verbeterde slaapkwaliteit

Blootstelling aan blauw licht kan de productie van melatonine, het hormoon dat de slaap reguleert, verstoren. Dit kan leiden tot slaapproblemen, zoals moeite met in slaap vallen of slapeloosheid. Het dragen van blauwlicht brillen kan helpen om deze negatieve effecten te verminderen en ervoor te zorgen dat u beter slaapt.

  1. Verminderde hoofdpijn

Blauw licht kan leiden tot hoofdpijn en migraine bij sommige mensen, vooral als ze gevoelig zijn voor licht. Het dragen van blauwlicht brillen kan helpen om deze symptomen te verminderen en ervoor zorgen dat u zich comfortabeler voelt terwijl u achter een scherm zit. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.