Informatie over Lux Bluelight


Hier vindt u nuttige informatie over blauw licht, ooggezondheid en onze producten.

Wat is blauw licht?

Blauw licht is een type licht dat wordt uitgestraald door digitale apparaten, zoals computers, smartphones en televisies. Het kan ook afkomstig zijn van de zon. Hoewel sommige hoeveelheden blauw licht goed zijn voor ons lichaam, kan overmatige blootstelling aan blauw licht leiden tot oogvermoeidheid, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Wat zijn de negatieve effecten van blootstelling aan blauw licht?

Blauw licht kan de aanmaak van het slaaphormoon melatonine verstoren, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen en een goede nachtrust te krijgen. Het kan ook leiden tot digital eye fatigue (asthenopie): een vorm van oogvermoeidheid. Klachten van oogvermoeidheid zijn onder andere: wazig zien, problemen met accommoderen (wisselen tussen focussen dichtbij en in de verte), pijn in of rond de ogen, een brandend gevoel in de ogen, tranende ogen of juist droge ogen, gevoeligheid voor licht, dubbelzien, trillende oogleden, nek- of hoofdpijn en concentratieproblemen. Er zijn ook aanwijzingen dat blootstelling aan te veel blauw licht op lange termijn kan leiden tot schade aan het netvlies en de ontwikkeling van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (steeds minder goed zien). Het is echter belangrijk om op te merken dat de wetenschappelijke consensus over de effecten van blauw licht nog steeds in ontwikkeling is en dat er meer onderzoek nodig is om de volledige omvang van de potentiële risico's te begrijpen.

Hoe kunnen blauw licht filter brillen helpen?

Onze blauw licht filter brillen zijn speciaal ontworpen om de negatieve effecten van blauw licht te verminderen. De blauwe coating op de glazen neutraliseert het blauwe licht en beschermt uw ogen terwijl u naar digitale apparaten kijkt. Dit kan helpen om oogvermoeidheid, slaapproblemen en andere gezondheidsproblemen te verminderen.

Hoe weet ik welke bril geschikt is voor mij?

Bij ons vind je een ruime keuze aan brillen in verschillende stijlen en kleuren, die allemaal voorzien zijn van een hoogwaardige blauw licht filter. Of je nu een bril nodig hebt voor je werk achter de computer, het gebruik van je telefoon of tablet, of gewoon voor dagelijks gebruik, wij hebben de perfecte bril voor jou.

Onze brillen zijn niet alleen functioneel, maar ook modieus en comfortabel. Onze collectie bevat zowel ronde als hoekige monturen, in verschillende kleuren en materialen, zodat je altijd een bril kunt vinden die past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeuren.  Alle modellen zijn gemakkelijk lang te dragen zodat u de bril een hele werkdag lang kunt dragen zonder dat dit oncomfortabel is. 

Onze brillen worden gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn zeer duurzaam. Met een bril van ons kun je jarenlang genieten van de voordelen van blauw licht filter technologie.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook worden er regelmatigs blogs op onze website gepost, waarin informatie over blauw licht en blauw licht filter brillen te vinden is. 

Voordelen van het dragen van een Lux Bluelight bril:

 • Neutraliseert blauw licht.
 • Geeft de ogen rust.
 • Helpt tegen symptomen van digital eye fatigue.
 • Zorgt dat uw dag-nachtritme niet verstoord wordt.
 • Zorgt voor een scherper contrast.
 • Vermindert schittering.
 • Ideaal voor lange werkdagen achter de computer.
 • Ideaal voor lange gamesessies met je vrienden.
 • Speciaal ontworpen om de bril lang te kunnen dragen.
 • Comfortabel op de neus. 
 • Duurzame kwaliteit.
 • Gemakkelijk schoon te maken met het meegeleverde microvezel-doekje.