Blauwlicht-filter bril tijdens het werken achter een scherm

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 00:11

In de moderne wereld van vandaag brengen veel mensen lange uren door achter een computerscherm. Of het nu gaat om werk, studie of ontspanning, het constante gebruik van elektronische apparaten kan leiden tot oogvermoeidheid, hoofdpijn en slaapproblemen. Een oplossing voor deze problemen is het gebruik van een blauwlichtfilterbril. In deze blog bespreken we waarom en hoe je een blauwlicht-filterbril kunt gebruiken tijdens het werken achter een scherm.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat blauw licht is en hoe het onze ogen beïnvloedt. Blauw licht is een deel van het lichtspectrum dat wordt uitgestraald door elektronische apparaten, zoals computerschermen, smartphones en tablets. Blootstelling aan blauw licht kan leiden tot oogvermoeidheid, droge ogen, hoofdpijn en slaapproblemen. Dit komt doordat het blauwe licht een kortere golflengte en hogere energie heeft dan andere kleuren in het zichtbare spectrum, waardoor het door klachten kan leiden. 

Een blauwlichtfilterbril kan helpen om deze problemen te verminderen door een deel van het blauwe licht te blokkeren dat wordt uitgestraald door elektronische apparaten. Deze brillen hebben speciale lenzen die zijn behandeld met een coating die het blauwe licht filtert en zo de ogen beschermt tegen overmatige blootstelling.

Als je lange uren achter een computerscherm doorbrengt voor werk, kan het dragen van een blauwlichtfilterbril zeker voordelen bieden. Het kan helpen om oogvermoeidheid te verminderen, hoofdpijn te voorkomen en de slaap te verbeteren. Het kan ook helpen om de visuele prestaties te verbeteren en zo de productiviteit te verhogen.

Het gebruik van een blauwlichtfilterbril tijdens het werken achter een scherm is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de bril op te zetten voordat je begint met werken op je computer of laptop. Het is belangrijk om een bril te kiezen met een goede kwaliteit blauwlichtfilter, die minimaal 90% van het blauwe licht blokkeert. Lux Bluelight bied deze brillen aan. 

Naast het gebruik van een blauwlichtfilterbril zijn er ook andere stappen die je kunt nemen om de belasting van je ogen te verminderen tijdens het werken achter een scherm. Neem regelmatig pauzes om je ogen te laten rusten, pas de helderheid van je scherm aan en zorg voor een goede ergonomische houding. Deze maatregelen kunnen helpen om de vermoeidheid van de ogen te verminderen en de algemene gezondheid van de ogen te verbeteren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.